Onze 6 uitgesproken smaken

Koffiebonen met kruidige tonen. Noten van steenvruchten, citrusfruit en avontuurlijke exoten. Zuurtjes en zoetjes, bloemen of cola. Bekijk hier onze uitgesproken smaken uit Ethiopië, Honduras, Tanzania, Colombia en Brazilië. Vers gebrand in Katwijk.

Wat is Single Estate koffie?

We betrekken onze bonen zoveel mogelijk van dezelfde plantages. Dat heet Single Estate koffie. Zo bouwen we een duurzame relatie op met de koffieboeren en kunnen we ze ondersteunen. We spreken van Single Origin blend als de bonen afkomstig zijn van kleine plantages uit dezelfde regio. Voor een blend of melange worden bonen uit verschillende landen of regio’s gecombineerd. Bij Single Estate en Single Origin groeien de koffieplanten onder vergelijkbare ecologische omstandigheden, wat zorgt voor unieke smaak- en geurelementen in je koffie.

Bereiding

Ieder espressoapparaat en elke bonenmaler is uniek, net als jouw smaak. Daarom is het verstandig om te experimenteren met de bereiding. Hou als uitgangspunt voor een uitgesproken espresso het volgende aan: 7-10 gram vers gebrande koffiebonen, een watertemperatuur van 87-93 °C en een doorlooptijd van 22-28 seconden voor 30-35 ml espresso.


Volg ons op Facebook

Volg ons op InstagramVolg ons op LinkedIn

© 2019 - 2021 Cade Coffee | sitemap | rss